Avantajele folosirii sistemelor de cofraje

Panouri galben din lemn pentru cofraj
Cofraje din lemn de tip doka
27 iunie 2017
Cofraje de închiriat
Cofraje de închiriat
12 septembrie 2017
Arată tot
Avantajele folosirii sistemelor de cofraje

Sectorul construcțiilor este unul foarte dinamic și schimbările din acest domeniu sunt foarte rapide. Sistemele de cofraje au evoluat de-a lungul timpului și acum putem vorbi despre avantajele folosirii sistemelor de cofraje în ceea ce privește eficiența și rezistența.

Deși avem posibilități mult mai bune oferite de sistemele de cofrare moderne foarte mulți antreprenori folosesc încă metodele clasice de cofrare cu panouri de tego sau scândură, sisteme dezavantajoase datorită dificultății de montare, ineficienței de depozitare și aspectului inestetic al părții turnate.

Cofrajele din scândură de brad sunt probabil cele mai folosite deși implică muncă suplimentară la cofrare și decofrare, consum de cuie, lipsa preciziei, pericolul de împiedicare pe șantier sau de înțepare și altele.

Acum putem beneficia de avantajele sistemelor de cofrare moderne care sunt produsul a ani de zile de experiență și inovație. Practic nevoia de pe teren a dictat adaptarea acestor sisteme de corfare la cerințele efective de pe șantier și nu doar atât. A fost nevoie de inovație și în direcția standardizării sistemelor astfel încât să poată deservi o plajă largă de posibile scenarii din șantier. Așa se face că avem la dispoziție trei grupe mari de sisteme de cofrare: cofraje din lemn, cofraje din metal și cofraje din PVC.

Sistemele de cofraje din lemn

Sunt cunoscute mai ales sub denumirea de panouri de tip doka. Acestea sunt panouri din lemn de brad în trei straturi special tratat cu rășini care asigure impermeabilitatea. Ele sunt de regulă în panouri de diferite lățimi care pot fi configurate cu ușurință folosind accesoriile speciale pentru panouri de cofrare din lemn respectiv montanți, distanțieri și alte accesorii. De asemeni pentru o durată de viață mare și pentru păstrarea în bune condiții a panourilor se impune folosirea soluției de decofrare la fiecare utilizare. Soluția comercializată de noi este Decofrol.

Sistemele de cofraje metalice

Sunt cadre solide din metal în diferite dimensiuni din care se pot configura cofraje pentru aproape orice situație. Acestea sunt foarte rezistente în timp și deci eficiente întrucât se deteriorează mult mai greu. Și în acest caz recomandăm folosirea soluției de decofrare pentru a se evita deterioarea panourilor in timpul decofrării sau la curățarea acestora ulterioară.

Sistemele de cofraje din PVC

Sunt structuri solide din PVC care pot construi aproape orice cofraj. Marele avantaj vine însă la cofrarea stâlpilor sau a elementelor tubulare unde cofrajele din plastic sunt cele mai bune soluții. Totuși cofrajele din PVC nu sunt eficiente doar la cofrarea elementelor tubulare și la orice fel de cofraje indiferent că vorbim de fundații, sau ziduri superioare.

Avantajele folosirii sistemelor de cofraje

  1. Posibilitatea refolosirii panourilor de cofraje
  2. Eficiența configurării
  3. Ușurința de montare și demontare.
  4. Eficiența depozitării între utilizări.
  5. Ușurința curățirii după utilizare a panourilor de cofrare.
  6. Cofrarea cu ușurință a elementelor tubulare.
  7. Rezistenta în timp.

Pentru o ofertă cât mai avantajoasă nu ezitați să contractați firma Fortza.Ro telefonic sau prin email.

Lasă un răspuns